Power Plate Miskolc | 3 tápanyag csoport
A Power Plate Miskolc a fitnesz technológia jövő generációját képviseli és juttatja el Önhöz. Látogasson el üzletünkbe, hogy kipróbálhassa.
power plate miskolc, fittness miskolc, sport miskolc,power plate, edzés, zsírégetés miskolc,
629
page-template-default,page,page-id-629,page-child,parent-pageid-613,ajax_fade,page_not_loaded,boxed

3 tápanyag csoport

Szénhidrátok:

A szénhidrátok vagy tudományos néven szacharidok a növények által, fotoszintézis során termelt, szén, oxigén és hidrogéntartalmú szerves vegyületek, melyekben a H:O arány legtöbbször 2:1 (mint a vízben), ezért régen a szén hidrátjainak gondolták őket. Fontos szerepük, hogy energiát szolgáltatnak az állati és emberi szervezetben (cukrok): a bevitt energia 50-70%-a szénhidrátokból származik. Tartaléktápanyagok (keményítő), valamint vázanyagok (cellulóz) a növényekben. (forrás: wikipédia)

Miért kell a szervezetnek szénhidrát?

  • az izmok működéséhez
  • az agy és idegrendszer működéséhez
  • a zsírok hatékony felszívódásához (szabályozzák a fehérje és zsír lebontását!)

Az ember 300-400 gr szénhidrátot az izmaiban, 60-90 gr-ot a májban raktároz. A felesleges szénhidrátot a szervezet elraktározza zsír formájában! Óvatosnak kell lenni, mert a szénhidrátok zsírmentesek, de a feleslegesen elfogyasztott szénhidrát zsírrá alakul és elhízást okoz!

Miért is?

Szénhidrát fogyasztás hatására a vércukorszint megemelkedik és a szervezet inzulint termel. Az inzulin hormon a cukrot zsírrá alakítja át és a zsírsejtekben raktározza.

Fehérje:

Szervezetünk építő kövei! Zsírlebontó enzimeket, zsírmegsemmisítő hormont termel. A fehérjék fontos biológiai szerepét jellemzi, hogy minden sejtben lejátszódó folyamatban részt vesznek.

Energiát ad a szervezetnek!

Fehérje: aminosavakból épül fel! 1 fehérje 20 aminosavból áll.

Aminosavak típusai:

  • nem esszenciális (nélkülözhető): szervezetünk előállítja
  • esszenciális aminosavak (nélkülözhetetlen): szervezetünk nem tudja előállítani

Szervezetünknek 9 alapvető aminosavra van szüksége az optimális működéshez. Emberi szervezetben 20-féle aminosav van. Ebből a szervezet 9-féle esszenciát nem tud előállítani! Ezeket táplálék formájában kell bevinni.

Ezért fontos a szervezet számára nélkülözhetetlen = esszenciális aminosavakat fogyasztani, főleg a diéta során. A Premium táplálék fogyasztásával pótolja a szervezet számára szükséges mennyiségű esszenciális aminosavakat!

1 gramm fehérje = 4 kcal

1 gramm zsír = 9,3 kcal

1 gramm szénhidrát = 4,1 kcal

Zsír:

A fehérjék után a második legfontosabb építőkövei a szervezetünknek.

Energiaforrás!

Zsírok csoportjai:

  • Alacsony koleszterin tartalmú, de fehérjében gazdag zsírok a jó zsírok (HDL). Ezek lebontják a koleszterint a sejtekről, erekről és elszállítják a májba, ahonnan távozik a szervezetből.
  • Magas koleszterintartalmú és fehérjében szegény zsír = rossz zsírok (LDL). Ezek lebontása sok mozgással, fogyással, több jó zsír fogyasztásával lehet.