Power Plate Miskolc | Napi háromszori étkezés
A Power Plate Miskolc a fitnesz technológia jövő generációját képviseli és juttatja el Önhöz. Látogasson el üzletünkbe, hogy kipróbálhassa.
power plate miskolc, fittness miskolc, sport miskolc,power plate, edzés, zsírégetés miskolc,
626
page-template-default,page,page-id-626,page-child,parent-pageid-613,ajax_fade,page_not_loaded,boxed

Napi háromszori étkezés

A napi háromszori étkezés ideálisabb a testsúlyredukció esetén, mint a kevés ötszöri

Az ún. „élelmiszer-szakértők” még mindig megállapodnak abban, hogy a napi 5-6 étkezés a legjobb módszer a diéta útján történő súlycsökkentéshez. Érvként arra hivatkoznak, hogy a több kisebb étkezés a testet „foglalkoztatja” és nem tör ránk az éhségroham. Állítólag a kisebb étkezések az anyagcserét is gyorsítják.

Ezeket a megkérdőjelezhető pontokat kell átgondolni és a testünkben lejátszódó folyamatok alapján arra az eredményre fogunk jutni, hogy a népszerű és folyamatosan propagált módszernek valószínűleg épp az ellenkezője érvényesül.

Hallgasson és figyeljen különösen az éhségérzetére! Minél több ételt fogyaszt el, biztos, hogy annál éhesebb lesz. Ez miért jó?

Ha napi ötször étkezünk, inzulincsapdában találjuk magunkat.

Minden étkezés inzulintermelésre készteti a hasnyálmirigyet. Minden! Nincs kivétel! Ez különösen a szénhidrátban és zsírban gazdag étkezés (a táplálkozási piramis mutatja az ételek rangsorát) esetén az éhségérzet erősödéséhez vezet.

A kisebb étkezések előmozdítják az éhségérzet kialakulását.

Tanács: figyeljen az éhségérzetére (étvágyról van szó, és nem éhségről!!!)és észre fogja venni, hogy minél többször eszik egy nap, annál gyorsabban éhes lesz. Fontos, hogy nem éhségtől szenved, hanem leesett a vércukorszintje, a testnek a vércukorszintjét ismét normál színvonalra kell emelnie és követeli a táplálékot (kenyér, tészta, rizs, édesség, stb.). Ez a bölcsesség nem okvetlenül a végső következtetés.

Korlátozza az étkezések számát a főétkezésekre, a reggelire, ebédre és vacsorára. Ha egy étkezést kihagyunk, akkor sincs probléma. Megjegyzés: ez függ az összkalóriától is.

Napi két étkezés is megengedett, anélkül hogy gyarapodnánk. Csak nem szabad túllépni az össz-kalóriát, amire a testünknek szüksége van. Ha túllépjük , akkor kezdődik a zsírosodás. Bármely diéta sikertelen, ha nem leszünk úrrá az inzulinszintünkön. A bevitt táplálék fajtái (fehérje, zsír vagy szénhidrát) különböző mennyiségű inzulinelosztáshoz vezetnek.

Három nagyobb telítő étkezés sokkal jobban támogatja és felgyorsítja az anyagcserét, és genetikai adottságainkra való tekintettel jobban passzol, mint a napi ötszöri falás.

És itt van az élelmiszeripar, ami az utóbbi években erősen cukros élelmiszerekkel (gyümölcslevek, joghurtok, joghurtitalok, kenyér, rágcsálnivalók) látott el, és mindig újra közel hozza egészséges használatukat.

A nagyobb étkezések hasznosításához a testnek sokkal több energiára van szüksége, mint a kisebbekéhez. A szervezet még mindig úgy működik, ahogy 10.000 évvel ezelőtt. Ha nem az óra szerint eszünk vagy meghatározott időközönként, hanem akkor, amikor éppen adódik, akkor néha óráknak vagy napoknak kell eltelnie a következő étkezésig.

 

Megjegyzések:

  • a fehérje és a zsír a vércukorszintet csak lassan és kis mértékben növeli
  • 2-3 nagyobb étkezés minimalizálja a napi inzulin-kibocsátást, így a test az” inzulin-üres” fázisban a raktárolt zsírt le tudja bontani
  • az inzulin megakadályozza a zsírsejtekből a zsír kiszabadulását
  • a fehérjében és ballasztanyagokban gazdag élelmiszerek illetve étkezések előnyben részesítendők
  • a fehérje élő sejtszöveteket (izomzat) épít, jobban eltelít, mint a szénhidrátok (alacsonyabb inzulin-kibocsátás) növeli az össz-kalória fogyasztást és égeti
  • a ballasztanyagok sokáig telítettség érzést keltenek, segítenek a vastagbélrák megelőzésében
  • válasszon triptofán tartalmú élelmiszereket. A triptofán egy természetes antidepresszáns (a boldogsághormon szerotonin ebből az aminosavból jön létre). Ennek a hormonnak a hiánya depresszióhoz és alvási zavarokhoz vezethet.

Triptofánt tartalmazó élelmiszerek: szárnyasok, dió, tojás, tej, túró, sajt, sovány vöröshús, burgonya és borsó.

L-triptofánt a kakaóbab, csokoládé tartalmaz, valamint a Premium Diet Regular termékekben is megtalálható.

Ne csodálkozzunk, ha a szénhidrátban gazdag reggeli után 2-3 órával vagy a napi kisebb étkezések után újra és újra éhesek leszünk.